Online trainingsplanner voor loopbaantrainingen

Online inschrijving voor het geven van trainingen

Leden schrijven zich via fnvwerkt.nl in voor deelname aan een loopbaantraining. Dat is niet het enige. Alle loopbaantrainers geven zich ook online op voor het geven van trainingen.

We hebben een eenvoudige handleiding opgenomen hoe je als trainer met het systeem omgaat en welke stappen je moet zetten om je succesvol op te geven voor het geven van trainingen. Met deze handleiding wordt je stap voor stap door het systeem gevoerd.

Je kunt je opgeven voor een training met of zonder een trainingspartner. Voor gebruikersvragen kun je terecht bij de landelijk secretaresse Esther van Oostrum: loopbaanadvies@fnv.nl. Vanaf juli t/m november 2019 is Esther met zwangerschapsverlof. Haar vervanger Evelyn Kock is bereikbaar via hetzelfde e-mail adres.

Als je in de planner bent ingelogd kun je vanuit het Dashboard met de knop site bekijken direct door naar de website. Omdat je dan bent ingelogd, heb je in de menubalk de optie landelijk trainingsaanbod staan. Je kunt direct inschrijven voor je eigen opleiding.

Alternatief voor de groepen

Na een jaar experimenteren met het online inschrijven van leden voor de loopbaantrainingen, het aanmaken van profielen door leden bij het inschrijven en het gebruik van de community en de bijbehorende groepen is besloten om een tweetal wijzigingen aan te brengen:

  • Het is niet langer nodig voor een lid om een profiel aan te maken om zich in te kunnen schrijven voor een loopbaantraining
  • De community en bijbehorende groepen zijn opgeheven wegens te weinig gebruik

Bij een aantal meerdaagse trainingen zoals De Loopbaantraining FNV en de emotioneel ingrijpende workshops zoals Verlies van Werk en Boos!, stellen deelnemers het soms toch op prijs als je als trainer een mogelijkheid schept voor deelnemers om buiten de training om als groep contact met elkaar te hebben. We hebben de meest gebruikte alternatieven door onze trainers op een rijtje gezet:

  1. Het aanmaken van een WhattsApp groep: eenvoudig en snel te doen aan het einde van de training
  2. Slack: een handige online tool voor het uitwisselen van kennis in een groep
  3. Padlet: een aantrekkelijk en creatieve manier om online via ‘borden’ opdrachten en informatie uit te wisselen en samen te werken
  4. Appear.in: geeft de mogelijkheid om met 8 mensen tegelijk online gratis te (video-)bellen; het heeft meer mogelijkheden dan Skype

    

 

 

 

 

FNV Werkt