Over loopbaantrainingen

Eendaagse Loopbaantrainingen

1. In gesprek met je leidinggevende (2 dagdelen)

“Het klinkt misschien raar, maar ik was altijd een beetje zenuwachtig voor mijn functioneringsgesprek. Na deze training is dat veel minder geworden.”

Je manager komt naar je toe om een afspraak te maken voor een ontwikkelings- gesprek. Weet jij wat je te wachten staat? En wat is het verschil met het vorige gesprek dat een functioneringsgesprek was? In steeds meer bedrijven worden dergelijke gesprekken gehouden. Maar wat is nu precies het verschil tussen een beoordelings-, een functionerings- en een ontwikkelingsgesprek? En hoe kun je jezelf daarop voorbereiden? In deze training worden de verschillen uitgelegd. Daarnaast krijg je tips om de gesprekken voor te bereiden.

 

2. Netwerken (2 dagdelen)

“Ik dacht dat netwerken moeilijk was. Blijk ik het vaak onbewust al te doen!”

Netwerken is een goede manier om informatie, adviezen en oplossingen te krijgen. Iedereen kent mensen en maakt dus onderdeel uit van een netwerk. Al die mensen hebben kennis, vaardigheden en ook weer kennissen. Door handig gebruik te maken van ieders kwaliteiten kun je op elk gewenst moment aan de juiste informatie komen. Tijdens deze training leer je vooral hoe je bewuster kunt netwerken.

 

3. Loopbaanoriëntatie (2 dagdelen)

“Ik wil niet echt carrière maken. Wel wil ik weten of mijn werk beter of leuker kan. Ik moet nog zo lang werken.”

Het is nu allemaal nog leuk op je werk, maar de routine sluipt er steeds meer in. Je moet eens gaan nadenken over de volgende stap in je loopbaan. De training ‘Loopbaanoriëntatie’ is voor mensen die zich willen (her)bezinnen op hun functie. Tijdens de training maak je hiermee een begin door aan de slag te gaan met de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat zijn mijn mogelijkheden? Met deze verkenning kun je vervolgens aan de slag.

 

4. Onderhandelen (2 dagdelen)

“Ik heb voor enkele standaardstrategieën die in een onderhandeling voorkomen een speelse reactie bedacht.”

Op je werk kom je regelmatig in onderhandelingssituaties terecht. Je onderhandelt in een overleg over de manier van werken, bij het afsluiten van een arbeidsovereenkomst en wanneer je je werktijden wilt veranderen. In de training ‘Onderhandelen’ leer je onderhandelingsprocessen herkennen en je zelfvertrouwen te vergroten. Je oefent met verschillende onderhandelstrategieën.

 

5. EHBR: eerste hulp bij Reorganisaties

“Ik weet nu dat ik niet de enige ben die zich zo voelt”.

 

Een sluiting van het bedrijf waar je werkt, of een reorganisatie van de afdeling of het faillissement. Het heeft grote impact op jou als werknemer. Je kunt het misschien niet geloven of je onzeker voelen over wat dit voor jou betekent. Voor sommigen kan het de aanleiding zijn om een volgende stap te zetten. Het is voor iedereen verschillend. Met deze training deel je met elkaar wat het voor jou betekent, je krijgt inzicht in hoe dit soort processen werken en je ontvangt praktische tips.

 

Meerdaagse Loopbaantrainingen

De onderstaande loopbaantrainingen zijn zeer leerzaam en geven je heel veel inzicht in jouw kennis en vaardigheden. Bereid je er wel op voor dat deze trainingen heel veel inzet en inspanning vragen. Daarnaast kan de training soms flink confronterend zijn. Wij adviseren je daarom met klem om vooraf een loopbaanspreekuur te bezoeken. Je kunt daar samen met de consulent bekijken of een training aansluit bij jouw wensen en behoeften.

1. Solliciteren (4 dagdelen)

“Door me goed voor te bereiden, is het minder zweten tijdens het sollicitatiegesprek.”

 

In deze training leer je hoe je een sollicitatiebrief en CV opstelt. Je helpt elkaar in de training met het maken van je brief en CV. Je krijgt inzicht in hoe bedrijven tegenwoordig werven en wat het belang is van je netwerk inschakelen. Je oefent met gesprekken voeren; of het nu gaat om het sollicitatiegesprek zelf of een netwerkgesprek.

 

2. Toe aan ander werk? Weet dan wat je waard bent!
(3 dagen totaal, om de 2 tot 3 weken een trainingsdag)

“Ik heb nu een beter beeld van het soort werk dat ik de komende jaren wil gaan doen. Daar ga ik mijn energie op richten.”

In deze training stel je vast wat je kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn. Daarnaast wordt inzichtelijk wat werk voor jou betekent. Je geeft verder antwoorden op vragen als: wat is voor mij een goede balans tussen privé en werk en wat zijn voor mij voorwaarden in het werk? Al met al ga je onderzoeken welk werk en welke werkomgeving passen bij jouw vaardigheden en wensen. Om daarmee daadwerkelijk aan de slag te gaan, maak je een persoonlijk actieplan. Deze training is vooral bedoeld voor mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun loopbaan. Houd er rekening mee dat je bij deze training ook opdrachten thuis moet uitvoeren.

 

3. Persoonlijke effectiviteit
(4 dagen totaal, om de 2 weken een trainingsdag)

“Ik weet nu beter hoe ik bewust keuzes kan maken en hoe ik die keuze aan anderen kan duidelijk maken”.

Deze training is gericht op het verbeteren van je persoonlijke functioneren in je werk. Iedere deelnemer werkt in deze training aan het verbeteren van een specifiek aspect van zijn of haar functioneren. Zoals bijvoorbeeld het beter kunnen beïnvloeden van mensen op je werk of het beter kunnen omgaan met lastige collega’s. Deze training is vooral bedoeld voor mensen die met hun eigen gedrag aan de slag willen, binnen de functie die ze hebben. Voor deelname aan deze training moet je dan ook bereid zijn kritisch te kijken naar je functioneren. Houd er rekening mee dat je thuis aan opdrachten moet werken.

FNV Werkt