Loopbaantraject bij ontslag

Persoonlijke begeleiding bij (dreigend) ontslag

Ben je je baan kwijt of word je ontslagen? Loopbaan FNV Werken aan Werk ondersteunt je in je zoektocht naar een nieuwe baan. In een persoonlijk traject ontdek je wat bij je past, ontwikkel je sollicitatievaardigheden en leer je handig naar werk zoeken. Je wordt daarbij begeleid door een trajectadviseur van de FNV. Zij werken op FNV vakbondshuizen in heel Nederland en hun begeleiding is kosteloos voor leden van de FNV.

PERSOONLIJKE, ONAFHANKELIJKE BEGELEIDING

Bij Loopbaan FNV Werken aan Werk sta jij centraal. Jouw situatie en jouw wensen zijn ons uitgangspunt. Jij bepaalt hoe het traject verloopt. Of je alleen maar coachende gesprekken wilt, of ook door training aan nieuwe vaardigheden wil werken. Vaak is het een combinatie van beiden. Je wordt gekoppeld aan een persoonlijke trajectadviseur die jou begeleidt. De trajectadviseurs zijn volledig onafhankelijk. Hun enige belang is dat jij met vertrouwen een nieuwe stap neemt.

ZO ZOU HET KUNNEN GAAN

Je meldt je aan in je regio. Vervolgens neemt een trajectadviseur contact met je op en jullie maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek. De gesprekken worden gehouden in het vakbondshuis of online. Samen met je trajectadviseur stel je een plan van aanpak op met je persoonlijke doelen. Ook bepaal je samen hoe lang de begeleiding zal zijn en ga je aan de slag. Je trajectadviseur ondersteunt je in het proces, terwijl jij de stappen zet om je doelen te bereiken.

LEREN DOOR TE DOEN

Is het lang geleden dat je solliciteerde? Klapperen je oren van de goedbedoelde adviezen? Met een praktische workshop van Loopbaan FNV kom je verder. Onze trainers zetten je snel op het juiste spoor met de nieuwste kennis en kunde. En je gaat direct aan de slag. Zo word je snel vaardig en bouw je aan zelfvertrouwen. Dat kun je wel gebruiken in je nieuwe baan. Onze trainingen zijn een belangrijk onderdeel in je traject. Naast ons reguliere trainingsaanbod bieden wij ook online trainingen.

Aanmelden voor een traject?

Mail de trajectadviseur in jouw regio. Hij of zij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

RESULTATEN

Sinds de start van het project Werken aan Werk van de FNV meldden zich ruim 1400 deelnemers aan. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de deelnemers snel weer een nieuwe baan vindt. De waardering van de deelnemers voor hun traject- adviseur en trainer is bijzonder hoog!

“Toen ik na 18 jaar werd ontslagen als welzijns- werker in Zaandam, zag ik het even niet meer zitten. Loopbaan FNV Werken aan Werk was toen een verademing: mensen die de tijd voor me namen en echt naar me luisterden. Dat heeft zeker geholpen bij het vinden van mijn nieuwe baan.”

Mariëtte Klaren | Zaandam

FNV Werkt