Overzicht loopbaantrainingen

Ontdek jouw training of workshop

Het volledige aanbod van alle workshops en trainingen vind je hieronder met een korte omschrijving van de inhoud.

Voor het actuele aanbod aan trainingen en workshops waar je je vandaag nog voor kunt inschrijven, klik je door naar de pagina inschrijven loopbaantrainingen.

TRAININGEN

Met de één en meerdaagse trainingen van Loopbaan FNV haal je meer uit je loopbaan. In deze trainingen ontdek je geïnspireerd en gesteund door je medecursisten, wat je wilt, waar jouw kracht ligt en wat je mogelijkheden zijn.


Jij in je loopbaan – 2 dagen

Waar sta je en wat zijn je mogelijkheden? Je stelt in deze training vast wat je interesses, kwaliteiten en vaardigheden zijn en maakt een goede start met het in beeld krijgen van wie je bent en wat je kunt. Je staat stil bij de waarde die werk voor je heeft en wat voor jou een gezonde balans zou zijn tussen werk en privé. Deze training is een eerste verkenning die je op weg helpt.


De Loopbaantraining FNV – 4 dagen

In deze training ga je actief aan de aan de slag met je wensen, talenten en vaardigheden. De oefeningen geven je inzicht in de mogelijkheden die je hebt om met jouw talent en ervaring je brood te verdienen. We maken ook tijd vrij om te dromen; wat zou je het liefste willen doen, waar krijg je energie van en hoe ziet jouw ideale balans eruit? Dit helpt je om scherp te krijgen waar je in de toekomst wilt staan in je leven en werk. Tijdens deze training zet je gericht de stappen om jouw loopbaanwensen waar te maken.


Versterk jezelf in je functioneringsgesprek – 1 dag

Na deze dynamische 1-daagse training ben jij straks voorbereid op een goed gesprek met je leidinggevende. Je leert hoe goed beslagen ten ijs komt en de regie pakt in je functioneringsgesprek. En als het gesprek toch niet verloopt zoals je graag zou willen weet je hoe je de regie herpakt en en het gesprek afsluit met goed vastgelegde afspraken waar jij wat aan hebt.


Onderhandelen – 1 dag

Op je werk kom je regelmatig in onderhandelingssituaties terecht. Je onderhandelt over de manier van werken, over een arbeidsovereenkomst of over je werktijden. In deze training leer je onderhandelprocessen herkennen en je zelfvertrouwen te vergroten.


Solliciteren en netwerken – 2 dagen

Solliciteren is jezelf goed in de markt zetten. In 2 dagen verdiep je je in de kunst van het goed lezen van een vacature, een onderscheidende en stevige cv maken en een wervende sollicitatiebrief schrijven. Ontdek de kracht van netwerken bij het zoeken naar ander werk en hoe jij jezelf goed voor het voetlicht brengt. Je kunt ook de afzonderlijke onderdelen van deze trainingen volgen in de onderstaande workshops.

 

WORKSHOPS

Met onze workshops die je praktisch helpen in het proces van zoeken naar ander werk, krijg je  in een halve krijg je de laatste kennis aangereikt, ga je meteen praktisch aan de slag en wordt je snel vaardig.


Verlies van Werk – 1/2 dag

In deze workshop krijg je de gelegenheid stil te staan bij wat het verlies van werk voor je betekent en te leren hoe je er beter mee om kunt gaan.


Boos! – 3/4 dag

Onrechtvaardig behandeld in je werk of ontzettend boos over ontslag? Krijg inzicht in wat die boosheid met je doet en leer hoe je er goed mee kunt omgaan. Deze workshop kun je los volgen of als vervolg op de bovenstaande workshop.


Cv maken – 1/2 dag

Fris je kennis op van het maken van een cv en maak een goede basis-cv. Je leert ook hoe je je basis-cv aanpast op een specifieke functie.


Sollicitatiebrieven schrijven – 1/2 dag

In deze workshop leer je een heldere, beknopte en duidelijke sollicitatiebrief te schrijven. Een brief waarmee je je van anderen onderscheidt en waarin jouw kwaliteiten goed naar voren komen.


Het sollicitatiegesprek 1 – 1/2 dag

De inhoudelijke voorbereiding op het sollicitatiegesprek staat in deze workshop centraal. Je leert hoe je je voorbereidt op het sollicitatiegesprek en je ontdekt hoe de opbouw van een sollicitatiegesprek is.


Het sollicitatiegesprek 2 – 1/2 dag

In deze workshop staat de presentatie van jezelf centraal tijdens het sollicitatiegesprek. Voer een gesprek met vertrouwen en rust. Maak prettig contact met je gesprekspartner en ervaar hoe je overkomt in een gesprek.


Netwerken – 1/2 dag

Ontdek wat netwerken inhoudt en hoe je dit het beste kunt vormgeven. Leer de verschillende manieren om een netwerk uit te breiden en te onderhouden en wat de 2 belangrijkste vaardigheden bij netwerken zijn.


Social Media en je loopbaan 1 – 1/2 dag

LinkedIn is het grootste online netwerken voor werkenden en werkzoekenden. Met deze workshop heb jij je LinkedIn profiel gemaakt en weet je welke tools er zijn die je kunnen helpen bij het vergroten van je netwerk en het zoeken naar werk.


Social Media en je loopbaan 2 – 1/2 dag

Jezelf nog beter profileren dan je al doet op LinkedIn? Met de tips die je krijgt om je profiel te verbeteren en de juiste netwerkcontacten te maken vergroot jij je kans op het vinden van nieuw werk. Deze workshop kun je los volgen of als vervolg op de bovenstaande workshop.


Talenten en competenties 1 – 1/2 dag

In deze workshop breng je jouw talenten en competenties helder in beeld, zodat je jezelf goed kunt presenteren in je sollicitatiegesprek of op je cv. Je krijgt zo meer zelfinzicht in waar jij je in onderscheid van anderen.


Talenten en competenties 2 – 1/2 dag

Je bent meer dan je talenten en competenties. Als je helder hebt wat je echt drijft in het werk, kun je werk doen wat bij je past. Deze workshop kun je los volgen of als vervolg op de bovenstaande workshop.


Dress for succes – 1/2 dag

Jezelf goed kleden voor een sollicitatiegesprek helpt. Weet hoe je een blijvende en positieve eerste indruk achterlaat met een slimme kledingkeuze.


Videosolliciteren – 1/2 dag

Een videosollicitatie wordt steeds populairder. Het is een veel efficiëntere manier van solliciteren, waar je je goed op kunt voorbereiden dankzij deze workshop.


Onderhandelen voor vrouwen – 1/2 dag

Naast de 1-daagse training Onderhandelen, bieden we ook deze workshop aan speciaal voor vrouwen. Vrouwen onderhandelen immers anders dan mannen. Ontdek hoe jij zeker en met plezier kunt onderhandelen, vanuit je eigen kracht.


Mentaal fit – 1/2 dag

Hoe houd jezelf mentaal fit? Ontdek hoe hoe stress inwerkt op je functioneren en hoe je jezelf fitter houdt door je aandacht te focussen op dat wat stress reduceert en energie geeft.


Gezond omgaan met stress – 1/2 dag

Met een beetje stress is op zichzelf niets mis. Aanhoudende stress is ongezond voor een mens. In deze workshop ontdek je hoe jij beter kunt omgaan met stress.


De koerskaart – 1/2 dag

Dit is een eerste kennismaking met nadenken over je eigen kwaliteiten en wat er tegenwoordig wordt gevraagd op de arbeidsmarkt.


Expeditie loopbaan – 1/2 dag

Wil je meer inzicht in je kwaliteiten en ervaring krijgen? En ben je benieuwd in welke (andere) functies en beroepen jij goed tot je recht komt? Deze workshop is een eerste verkenning naar de mogelijkheden van een andere functie of van ander werk in een andere sector.


 

FNV Werkt