Thema’s

Thema’s in je loopbaan

In ieders loopbaan komen bepaalde thema’s een of meerdere keren terug. Je herkent ze vast: het sollicitatiegesprek, van baan willen veranderen of je werk verliezen. Dit zijn de meest voorkomende thema’s in een loopbaan.

Het sollicitatiegesprek

Een pagina met handige tips over het voorbereiden op een sollicitatiegesprek, het voeren van een goed sollicitatiegesprek en het belang van de eerste indruk. De praktische checklist op deze pagina helpt je daarbij. De infographics kun je aanklikken, vergroten en afdrukken. Een goede voorbereiding is in dit geval meer dan het halve werk; het kan je werk opleveren!

Loopbaanoriƫntatie

Of je nu aan het begin van je werkzame leven staat of je er midden in begeeft, er komt vast een moment dat je jezelf afvraagt welke kant je op wilt in je loopbaan. Wil je zien wat voor stappen anderen hebben gezet en wat de mogelijkheden zijn om geholpen te worden in jouw keuzeproces? Kijk dan op deze pagina.

Verlies van werk

Het kan je gebeuren dat je onvrijwillig je werk verliest door een reorganisatie, een faillissement, een conflict met je baas of door ziekte. Wat de aanleiding ook is, het kan er goed in hakken. Het kan helpen om te begrijpen in welke rollercoaster van emoties je terecht bent gekomen en hoe je het verlies een plek kunt geven. Gaan solliciteren, terwijl je verlies nog niet is verwerkt doet soms meer kwaad dan goed. FNV ondersteunt daarom ook bij het omgaan met het verlies van je baan. Lees er meer over op deze pagina.

FNV Werkt