De training

“Tijdens de training ‘Verlies van werk’ zie je gelukkig: we staan er niet alleen voor.”

Verlies van werk: omgaan met je emoties. Als (dreigend) ontslag of verandering van werk je overvalt, komt er ontzettend veel op je af. Goed bedoelde adviezen in je omgeving, zoals “zet je schouders eronder”, een opeenstapeling van werkzaamheden, of de sollicitatieplicht van het UWV kunnen grote druk geven. Met deze training creëren we een plek waar je de ruimte krijgt om stil te staan bij de verandering of het ontslag en wat dat met je doet. Je zult zien dat je niet de enige bent die zich voelt zoals jij je nu voelt. Je krijgt de ruimte om je hart te luchten en krijgt inzicht in hoe je met je gevoel kunt omgaan.

 


 

Andrea en Rinus werkten 20 respectievelijk en 30 jaar bij een geldtransportbedrijf. Begin dit jaar ging hun werkgever failliet. Ze volgden de training ‘Verlies van werk’.

‘Je werk verliezen na een faillissement is moeilijk. Je identificeert je na zo’n lange diensttijd  met je werkgever. Tijdens de training ‘Verlies van werk’ zie je gelukkig: we staan er niet alleen voor. Je zit in een absoluut veilige omgeving waarin mensen zich op hun gemak voelen en zich niet schamen om hun gevoelens te uiten. Wat die gevoelens ook zijn, boosheid, verdriet. Zo weet je dat het normaal is dat je die gevoelens hebt. En dat er mensen zijn die je kunnen helpen. Zo kom je er sterker uit.’

Wil je nog meer weten over wat ontslag met je doet luister dan eens naar dit radio interview op Radio 1. Via deze link is de brochure over dit onderwerp te downloaden.

Wanneer & waar

FNV Werkt