Inhoud opleidingen Loopbaanadvies FNV

BASISTRAINING LOOPBAANCONSULENTEN

(2 dagen | van 9.30 tot 16.30 uur)

In deze training leer je wat het is om vanuit de FNV leden te ondersteunen in hun loopbaan. Je kent de context van Loopbaanadvies FNV, je herkent je in de kernwaarden, je leert op een dieper niveau contact maken met de ander, te luisteren naar de behoefte van de ander en ondersteunt de ander; onder andere door heel accuraat te kunnen doorverwijzen. Je ontdekt wat voor relevante dienstverlening er binnen en eventueel buiten de bond is en je oefent met gespreksvoering. Met deze training is de basis gelegd om een goede Loopbaanconsulent bij de FNV te worden. Je kent na 2 dagen je eigen leerpunten en gaat daar gericht mee aan de slag. Je committeert je aan het regelmatig meedraaien met het Loopbaanspreekuur.

TRAIN DE WORKSHOPLEIDER

(2 dagen | van 10.00 tot 16.30 uur)

In deze 2-daagse Train de Workshopleider maak je kennis met de Loopbaanadvies FNV methode en gaan we aan de slag met de programma’s en een selectie uit het materiaal van de tien workshops van Loopbaanadvies FNV. We oefenen met basis trainersvaardigheden zodat, wanneer je de training succesvol hebt afgerond, je goed voorbereid bent om straks samen met een co-trainer de workshops te kunnen geven. Je kent na deze twee dagen je eigen leerpunten en gaat daar gericht mee aan de slag. Tevens committeer je je aan het geven van tenminste één workshop na het succesvol afronden van deze training. Deze training is speciaal voor loopbaanconsulenten die de opstap willen maken naar loopbaantrainer.

TRAIN DE TRAINER BASIS

( 3 dagen | van 10.00 tot 16.30 uur – waarbij de laatste dag tot 19.30 uur incl. diner)

Deze training leidt op tot het kunnen geven van de training Jij in je Loopbaan en legt de basis voor het kunnen geven van de huidige vaardigheidstrainingen (Solliciteren & Netwerken, Onderhandelen en Functionerings- & beoordelings- gesprekken). Naast basisvaardigheden die elke trainer nodig heeft, wordt specifiek aandacht gegeven aan oefeningen en de methodiek van de training Jij in je Loopbaan en nadere kennismaking met de FNV. Je committeert je aan het geven van tenminste één training na het succesvol afronden van deze opleiding.

TRAIN DE TRAINER KOP

( 2 dagen | van 10.00 tot 16.30 uur – waarbij de laatste dag tot 19.30 uur incl. diner)

In deze training leren gevorderde trainers De Loopbaantraining FNV te geven. Deze training is geschikt voor trainers die een bijdrage willen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen. Het vraagt dat zij zelf ook die ontwikkeling hebben gehad en net dat laagje dieper kunnen gaan. Een vereiste voor deelname is dat je de Train de Trainer Basis succesvol afgerond hebt en meerdere keren de training ‘Jij in je Loopbaan’ hebt gegeven. Je committeert je aan het geven van tenminste één training na het succesvol afronden van deze opleiding.

Trainers die succesvol de Train de Trainer KOP hebben afgerond en De Loopbaantraining FNV hebben gegeven, kunnen zich hierna verder specialiseren in de trainingen rondom het thema verlies.

een vliegende start in je loopbaan

FNV Werkt