Inhoud opleidingen Loopbaanadvies FNV

BASISTRAINING LOOPBAANCONSULENTEN

(2 dagen | van 9.30 tot 16.30 uur)

In deze training leer je wat het is om vanuit de FNV leden te ondersteunen in hun loopbaan. Je kent de context van Loopbaanadvies FNV, je herkent je in de kernwaarden, je leert op een dieper niveau contact maken met de ander, te luisteren naar de behoefte van de ander en ondersteunt de ander; onder andere door heel accuraat te kunnen doorverwijzen. Je ontdekt wat voor relevante dienstverlening er binnen en eventueel buiten de bond is en je oefent met gespreksvoering. Met deze training is de basis gelegd om een goede Loopbaanconsulent bij de FNV te worden. Je kent na 2 dagen je eigen leerpunten en gaat daar gericht mee aan de slag. Je committeert je aan het regelmatig meedraaien met het Loopbaanspreekuur.

 

TRAIN DE WORKSHOPLEIDER

(2 dagen | van 10.00 tot 16.30 uur)

In deze 2-daagse Train de Workshopleider maak je kennis met de Loopbaanadvies FNV methode en gaan we aan de slag met de programma’s en een selectie uit het materiaal van de tien workshops van Loopbaanadvies FNV. We oefenen met basis trainersvaardigheden zodat, wanneer je de training succesvol hebt afgerond, je goed voorbereid bent om straks samen met een co-trainer de workshops te kunnen geven. Je kent na deze twee dagen je eigen leerpunten en gaat daar gericht mee aan de slag. Tevens committeer je je aan het geven van tenminste één training na het succesvol afronden van deze training. Deze training is speciaal voor loopbaanconsulenten die de opstap willen maken naar loopbaantrainer.

 

TRAIN DE TRAINER BASIS

( 3 dagen | van 10.00 tot 16.30 uur – waarbij de laatste dag tot 19.30 uur incl. diner)

Deze training leidt op tot het kunnen geven van de training Jij in je Loopbaan en legt de basis voor het kunnen geven van de huidige vaardigheidstrainingen (Solliciteren & Netwerken, Onderhandelen en Functionerings- & beoordelings- gesprekken). Naast basisvaardigheden die elke trainer nodig heeft, wordt specifiek aandacht gegeven aan oefeningen en de methodiek van de training Jij in je Loopbaan en nadere kennismaking met de FNV. De ‘train de trainer workshopleider’ dient succesvol te zijn afgerond voor deelname aan deze training. Tevens committeer je je aan het geven van tenminste één training na het succesvol afronden van deze training.

 

TRAIN DE TRAINER ONDERHANDELEN VOOR VROUWEN

(1 dag | van 10.00 tot 16.30 uur)

Met deze training willen we vrouwen empoweren om tijdens bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden-gesprekken goed beslagen ten ijs te komen en het maximale uit de salarisonderhandelingen te halen. Op deze wijze kan er een inhaalslag gemaakt worden: mannen onderhandelen al jaren veel beter over hun arbeidsvoorwaarden dan vrouwen en dankzij deze trainingen wordt de loonkloof tussen mannen en vrouwen iets kleiner. Tevens committeer je je aan het geven
van tenminste één training na het succesvol afronden van deze training.

 

TRAIN DE TRAINER SOCIAL MEDIA EN JE LOOPBAAN

(1 dag | van 10.00 tot 16.30 uur)

In de basistraining Social media en je Loopbaan wordt uitgelegd hoe je LinkedIn zakelijk kunt inzetten. In de training leer je een professioneel profiel te maken en hoe je dat kunt inzetten om je netwerk te vergroten. Je leert wat je wel en niet moet doen, en hoe je met LinkedIn in contact kunt komen met (potentiële) werkgevers.

Programma

  • Belang van online netwerken, specifiek LinkedIn
  • Opzetten van een professioneel (zakelijk) profiel
  • Do’s & Don’ts
  • Zichtbaarheid via LinkedIn
  • Online vacatures zoeken
  • Netwerkcontacten uitnodigen
  • LinkedIn groepen

Je leert hoe het materiaal van de workshops ‘Social Media en je Loopbaan 1 & 2’ is opgezet en je oefent met het materiaal. Om aan deze Train de Trainer deel te nemen dien je minimaal te beschikken over basiscomputervaardigheden. Tevens committeer je je aan het geven van tenminste één training na het succesvol afronden van deze training.

 

TRAIN DE TRAINER KOP

( 2 dagen | van 10.00 tot 16.30 uur – waarbij de laatste dag tot 19.30 uur incl. diner)

In deze training leren gevorderde trainers De Loopbaantraining FNV te geven. Deze training is geschikt voor trainers die graag bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling bij anderen te stimuleren. Het vraagt dat zij zelf ook die ontwikkeling hebben gehad en net dat laagje dieper kunnen gaan. Trainers die deze training kunnen geven zijn ook geschikt om de workshop Omgaan met Verlies van Werk te geven. Een vereiste voor deelname is de Train de Trainer Jij in je Loopbaan succesvol afgerond te hebben. Tevens committeer je je aan het geven van tenminste één training na het succesvol afronden van deze training.

een vliegende start in je loopbaan

FNV Werkt