Opleiding van vrijwilligers bij Loopbaan FNV

Actief als loopbaanconsulent of -trainer

Als je bij Loopbaan FNV vrijwilliger wordt heb je altijd een intakegesprek met een bestuurder. Je bestuurder is degene bij wie je je vragen kwijt kunt, met wie je je leerdoelen kunt bespreken en die ervoor zorgt dat in de regio de bijscholing plaatsvindt en hij of zij is degene die een bindend advies geeft over jouw inzetbaarheid.

 

Opleiding loopbaanconsulenten

Je kunt starten als Loopbaanconsulent bij FNV nadat je je een intake gehad hebt met de bestuurder van Loopbaan FNV in jouw regio en deze akkoord heeft gegeven voor jouw deelname aan de Basistraining Loopbaanconsulent FNV.

Je kunt met de bestuurder afspreken dat je tussen het intake-gesprek en de training alvast een paar keer gaat meedraaien op het spreekuur met een ervaren Loopbaanconsulent. Dan krijg je al meteen een beeld van hoe een loopbaangesprek met een lid in de praktijk loopt.

Nadat je de Basistraining Loopbaanconsulent FNV met goed gevolg hebt gedaan, ben je klaar om met een ervaren consulent het spreekuur te gaan draaien.

Opleiding loopbaantrainer

Het komt ook voor dat onze loopbaanconsulenten doorgroeien naar het trainersvak. Dan start je als workshopleider en nadat je voldoende vlieguren hebt gemaakt kun je daarna doorstromen als trainer. Je kan als aankomend trainer of ervaren trainer, na een geslaagde intake meteen het opleidingstraject in bij Loopbaanadvies FNV. Hoe ervaren je ook bent, als nieuwe trainer start je altijd met de Train de Trainer BASIS.

Ben je een trainer die wil doorgroeien naar trainingen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, dan kun je aan de Train de Trainer KOP deelnemen – zodat je De Loopbaantraining FNV kunt geven – en je vervolgens specialiseren in het geven van de verliesgerichte trainingen.

Inschrijven voor een training

Je schrijft je online in voor deze trainingen via de website. Let op, je moet wel een profiel hebben op fnvwerkt.nl om je te kunnen inschrijven. Wanneer je al enige tijd actief bent als Loopbaanconsulent of -trainer heb je als het goed is al een profiel. Wanneer je nieuw bent bij Loopbaanadvies FNV zorgt het landelijk secretariaat voor de aanmaak van je profiel en stuurt je de inloggevens via de mail. Hiermee kun je vervolgens inloggen. Zodra je inlogt op www.fnvwerkt.nl verschijnt in de menu-balk de menu-optie Landelijk trainingsaanbod.

Je klikt deze pagina aan en je ziet meteen het overzicht van de opleidingen die gepland zijn. Het systeem herkent aan welke stap jij toe bent. Heb je voor een bepaalde training nog niet alle benodigde vooropleidingen gedaan dan herkent het systeem dit en kun je je voor die training nog niet inschrijven. Klopt dit niet, geef het dan aan ons door door een mailtje te sturen naar loopbaanadvies@fnv.nl. Als je je inschrijft voor een training krijg je de vraag of je vooraf met je bestuurder hebt overlegd over het volgen van deze training. Heeft dit gesprek nog niet plaatsgevonden, doe dat dan voordat je verder gaat met inschrijven.

 

 

FNV Werkt